Taxi’s zonder chauffeurs?

Winnen zelfrijdende auto’s het van de taxi’s?

Er wordt steeds vaker gesproken over zelfrijdende auto’s. Het is nog niet zo ver, maar het duurt wellicht niet heel lang meer voordat we de eerste in het straatbeeld zien verschijnen. Wat betekent dit voor de taxibranche? Stappen mensen straks vanuit de luchthaven in een chauffeurloze taxi? Verliezen alle zeer gewaardeerde taxichauffeurs hun baan, omdat ze niet meer nodig zijn in zelfrijdende auto’s?

Taxi’s krijgen het juist drukker

Het tegendeel blijkt realistischer, bevestigt Carlo van de Weijer, directeur van de smart mobility-afdeling van de TU Eindhoven, op de Taxi Expo van 2017. Hij stelt dat de taxichauffeur niet verdwijnt, maar het juist drukker gaat krijgen. Ten eerste redt een zelfrijdende auto het voorlopig nog niet in de stad. Er gebeurt te veel, te ongecontroleerd waar een ‘robot’ nog niet snel genoeg op kan anticiperen. Daarnaast kan een taxi vaak net die extra stap zetten wat betreft routes en tijden. Een zelfrijdende auto valt eerder onder het openbaar vervoer. En dat werkt slechts op specifieke momenten en op specifieke locaties.

Een taxi is overal, altijd

Kortom, omdat een taxi overal, altijd kan komen, zal de taxibranche het alleen nog maar drukker krijgen. De wereld wordt steeds sneller, dus men wil niet meer wachten op het OV of veel te veel betalen voor dure parkeerkosten. Wij zijn er klaar voor! Onze klantvriendelijke taxichauffeurs brengen u graag van of naar uw luchthaven, uw werk of dat gezellige uitje. Boek onze taxi direct!