Nederlanders vinden de taxi een prima alternatief

Eigen auto minder populair Uit internationaal onderzoek is gebleken dat Nederlanders het bezit van een eigen auto een stuk minder noodzakelijk vinden dan inwoners van andere Europese landen. Wij Nederlanders gaan net zo lief carpoolen, besluiten een auto te leasen via werk óf we pakken de taxi! Dit onderzoek, van leasemaatschappij ALD Automotive, is gehouden ...lees verder "Nederlanders vinden de taxi een prima alternatief"

Taxi’s zonder chauffeurs?

Winnen zelfrijdende auto’s het van de taxi’s? Er wordt steeds vaker gesproken over zelfrijdende auto’s. Het is nog niet zo ver, maar het duurt wellicht niet heel lang meer voordat we de eerste in het straatbeeld zien verschijnen. Wat betekent dit voor de taxibranche? Stappen mensen straks vanuit de luchthaven in een chauffeurloze taxi? Verliezen ...lees verder "Taxi’s zonder chauffeurs?"

Uit onderzoek gebleken: taxi’s sneller dan het OV

Wat is het snelste vervoer vanuit een luchthaven? Het wordt onze chauffeurs regelmatig gevraagd. “Wat is nou sneller? Als ik het OV pak of als ik in uw taxi stap?” Hoewel wij zelf natuurlijk het antwoord al wel wisten, was er nog lange tijd geen zekerheid. Gelukkig vroegen blijkbaar meer mensen zich af hoe het ...lees verder "Uit onderzoek gebleken: taxi’s sneller dan het OV"

Hoe gaat ons taxibedrijf met topdrukte om?

Veel meer reizigers nog normaal Elke vakantieperiode is het weer even spannend. Hoe druk gaat het worden op Schiphol? Ook afgelopen herfstvakantie was het weer een drukte van jewelste. Maar liefst 3 miljoen mensen kozen deze periode en deze luchthaven om hun droombestemming te bezoeken. Schiphol had deze drukte al verwacht en trof extra maatregelen. ...lees verder "Hoe gaat ons taxibedrijf met topdrukte om?"